onsdag den 18. maj 2011

Du kender dem godt..

og hermed mener jeg Camomille af Helga Isager og Det halve kongerige. 2 efterhånden meget berømte sjaler.
Mange har lavet Camomille og har strikket rask væk både 3-4-5 af dem. Det kommer jeg altså ikke til. Jeg har fundet det ualmindeligt kedeligt at lave og måske derfor det også har taget så lang tid for mig kontra jer andre der har strikket det på ingen tid. Da det endelig skulle vaskes og blokkes blev jeg endnu mere gal på det. Blockningen tog sin tid, for jeg kunne simpelthen ikke få det ens i begge sider og det endte med jeg blokkede det dobbelt med mine blocking wires der kom hjem herfra i går.


Fakta.

Design: Helga Isager.
Garn: Filcolana New Zealand Lammeuld og Munkholm Merino.
Fra lager: Ja begge typer garn har ligge meget længe.
Anvendt: 110g NZ Lammeuld og 116g Munkholm Merino.
Farve: Råhvid - begge tråde.
Købt hos: Merino´en er købt på en boligmesse for en del år siden og Lammeulden kan jeg ikke huske.
Pinde: 3 1/2 knit pro i rosentræ og 3mm i knit pro symfoni.
Størrelse: 204 x 89 cm. Det er skisme stort.
Ændringer: Der er ikke lavet kvaster.


Så er Det halve kongerige også blevet færdigt.
Det var oprindeligt tænkt som en gave til min hemmelige nisseven i julekalenderen på jobbet, men jeg nåede ikke at blive færdig med det. Så ville jeg have givet det til hende når det blev færdigt, men hun er nu stoppet, hun er gået på pension. Så det bliver måske brugt herhjemme som hyggesjal istedet for.


Fakta.

Design: Der er flere om buddet, men Bl.a Marianne fra Markno.
Garn: Kauni Ensfarvet 90% uld og 10% acryl.
Fra lager: Ja, det har også ligget i nogle år. Var egentlig beregnet til et andet sjal.
Anvendt: 136g.
Farve: Babylyseblå.
Købt hos: Amagerstrik som et kit, dog til et andet sjal.
Pinde: 4 1/2 mm knit pro symfoni.
Størrelse: 130 x 76 cm. (det er nok mere et stort tørklæde end et sjal)
Ændringer: I stedet for at strikke påfuglemønstret i 2 halvdele og bagefter sy dem sammen, har jeg strikket dem i et stykke og undgået sammensyningen.

søndag den 8. maj 2011

Næ, næ, næ

næ, næ, det må jeg ikke. Fy, fy, skamme, skamme fy, fy, a, a, næ, næ niks, niks, slut forbudt. Men hvad må jeg så?

Billedet viser en hel bunke dejligt garn. Drops har jo udsalg i maj måned og derfor har jeg benyttet lejligheden til at handle lidt.
Der er købt sort og rød babyalpaca silk, 3 bundter sort af deres nye lacegarn og mums hvor er det blødt og lækkert. Lidt delight, som får én chance mere her i huset. Sidst jeg strikkede noget i det garn var min eneste kommentar adr! 2 forskellige farver fabel er også hoppet med i bilen. Desuden sort alpaca til en trøje, købt på et gavekort jeg fik af mine kollegaer på jobbet til fødselsdagen min.

Mayflower skal have ny forhandler i DK og derfor havde jeg heldet med mig til at erobre disse 2 flotte farver alpakka garn(billedet yder på ingen måde farven retfærdighed) ta et kig på mayflower´s farvekort og se nr. 6 og 11. En virkelig flot gul/lime og lilla.
Det sidste billede viser nogle nye knapper jeg er faldet for. Den store firkantet er at en slags metal, er meget tung og ligner spaghetti der er indtørret i gryden fra aftensmaden. En firkantet med masser af fine farver, man bliver glad af at se på. Nogle fine lime/gule der passer fint med mayflowers alpakka garn og til sidst den store runde blå/lilla knap med blomster på. Den lille knap er gammel, men for at vise størrelsesforskellen er den med på.

Det må være på tide..

at jeg får lavet et indlæg der omhandler de meget flotte ørestikker jeg vandt hos Dorthe. Jeg syntes de er ualmindelig flotte og de skal nok blive brugt flittigt og hvor jeg dog håber de også vil blive kommenteret på. Jeg vil med glæde fortælle hele historien om hvor de er blevet lavet, af hvad og hvordan de er havnet hos mig.

Tusinde tak Dorthe for at jeg vandt dem.